پایان نامه نقاشي و شمايلنگاري

پایان نامه نقاشي و شمايلنگاري

تعداد صفحات: 130

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 13500 تومان

تعداد نمایش: 721 نمایش

ارسال توسط:

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

پایان نامه نقاشي و شمايلنگاري

مقدمه  :

وقتي كه كتابهاي تاريخ هنر و نقاشان بزرگ غربي را ورق مي زنيم ، با تصاوير بي شماري از هنرمندان بزرگ روبرو مي شويم ؛ تصاويري زيبا ، متنوع و با تركيبهاي گوناگون و سبكهاي متفاوت ؛ برخي از اين نقاشيها که تحت عنوان شمايلنگاري معرفي شده اند ، زندگي حضرت مريم و فرزندش مسيح را  تشكيل ميدهد كه در دروه هاي مختلف به تصوير درآمده اند . اين شمايلها عليرغم سادگي فرم و تكنيك ، با زيبائيهاي چشم گير ، انسان را ساعتها به خود مشغول مي كنند ؛ بارها و بارها اين صفحات را ورق مي زني و ساعتها به نظاره مي نشيني و هر بار چيز تازه تري درآنها مي يابي.

هنرمندان قرون وسطي بيش از هر موضوع ديگري شمايلهاي حضرت مريم و عيسي (ع) را استادانه در صحنه هاي متفاوت ، همچون عبادت و نيايش ، معراج ، غسل تعميد و زندگي روزمره و . . .  به تصوير کشيده اند.

زيبائي ، سادگي و معنويتي كه توأمان در هماهنگي صورت ومحتواي اين شمايلها وجود دارد باعث علاقمندي من به اين موضوع گشت . اين شد كه تصميم گرفتم علي رغم كمي منبع در حد توان خود به تحقيق و گردآوري نمونه هائي در مورد شمايلنگاري قرون وسطي و معرفي برخي از هنرمندان آن بپردازم ؛ ليکن به علت تجانس و نزديکي شمايلنگاري قرون وسطي با هنر دوره بيزانس از لحاظ بصري و محتوايي ، در اکثر قسمتهاي اين جزوه ، هنر اين دو دوره در کنار هم مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گرفته است.

در فصل دوم اشاراتي به شكلهاي نشانه اي و نمادين شده است ، اما چون بحث اصلي ، بررسي شمايلنگاري است و با اين عقيده كه جهان هستي در چهره انسان جلوه مي كند و آنچه در سيماي افراد ديده مي شود ، در واقع جلوه اي است از درون آنها و سيرت  قديسان در سيما و صورت ايشان نمايان است ، لذا در ارائه نمونه ها و مصاديق تصويري حاضر در بخش فوق ، قطع نظر از بررسي جنبه هاي فني و موضوعي ، شخصيتهاي روحاني نيز در برخي موارد تحليل و نقد شده است .

در فصل سوم به بررسي ويژگيهاي بياني و بصري تعدادي از آثار شمايلنگاري قرون وسطي و بيزانس و مقايسه آن با نقاشي دوره گوتيک پرداخته شده است . علت انتخاب دوره گوتيك براي مقايسه با شمايلهاي قرون وسطي و بيزانس ، وجود آثار فراوان با موضوعات مشابه و نزديكي نقاشي اين دوره ها با يكديگر است . لذا به خاطر طولاني نشدن بحث ، همينطور اهميتي که برخي از شخصيتهاي روحاني و قديس مانند حضرت مريم و مسيح (ع) در آثار هنرمندان اين دوران داشته اند ، جهت بررسي بهتر موضوعات ، شمايلهاي با موضوع حضرت مريم  به عنوان يک نمونه بارز مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است.

گرچه بررسي موضوع فوق با وجود کمي منبع ، براي اينجانب کاري بسيار سنگين و دشوار مينمود ،  ليكن سعي كرده ام قدمي هر چند كوتاه و ناچيز در اين راه پرفراز و نشيب بگذارم و نگاهي به اين وادي دور دست و فراموش شده بيندازم تا رموز بياني و جذابيت بصري اين كارها را بهتر و بيشتر درك نمايم .

با عذر خواهي از قصورات ، اميد است كه صاحبنظران به بزرگواري خود ببخشايند .

 

      پيشگفتار

هنر مسيحيت در قرون وسطي بر اساس هنر روم پايه گذاري شده و روم نيز ميراث خوار يونان بود و يونان از صدقات و نفقات مصر تقليد مي كرد . ليكن مسلم است كه هر ملتي هر چيز را كه كسب كند به زعم و سليقة خود در آن تغييراتي مي دهد به استثناء مورد ميراث خواري روم از يونان كه تقريبا مقلدانه و با دگرگوني هاي بس اندك همراه بود. همانطور که تاريخ گواهي مي دهد ، هر دو ملت از يك نژاد و يك سلاله بودند . آنچنانكه بسياري معتقدند رومي ها كه کوچنده هاي يوناني بودند ، خاك ايتاليا را همسان با آب و هواي وطن خود ديدند و در آنجا زندگي يوناني خود را دوباره احياء كردند ، چنانکه شباهت زباني و ريشة مشترك آنها دليلي بر اشتراك ريشه هاي فرهنگي و هنري آنهاست.

يونان ، اساس هنر و فرهنگ خويش را بر ستايش و پرستش صورت انسان گونه قرار داده بود . بدون شك دليل انتخاب بدن انسان ، وجود  اندازه هاي زيبا و نسبتهاي شكوهمند و تعادل بي تا ،  در آن  بوده است و اين چنين انساني نمادي از خداوند در زمين مي گرديد ، بدين ترتيب هر خدائي در آسمان مصداقي انساني در زمين يافت .

ديدگاه مسيحيان اوليه اين بود که چون خدا بصورت انسان در پسرش مسيح تجلي كرده است . بنابر اين هنرمندان مي توانند خدا را نيز در شكل انساني تصوير كنند. از طرفي فقر عمومي مسيحيت و سلطة بي چون و چراي كليسا بر زندگي ، افكار و اعمال مردم سبب شد كه هنر نيز در ميان هنرمندان مسيحي ، راه سادگي و حقارت بپيمايد و بسوي بدويت سوق كند . اين موضوع از آثار قرون وسطي بخوبي آشكار است .

در زمان حكومت كنستانتين با رسميت يافتن دين مسيح ، هنر مسيحيان نيز از اختفا و انزوا بيرون آمد و به سرزمينهاي ديگر گسترش يافت . گاه هنر مديترانه خاوري در سده هاي چهارم تا ششم را جزئي از هنر مسيحي پيشين مي دانند . زيرا در جهان مسيحيت آن روزگار هنوز مرزبندي مشخصي بين خاور و باختر وجود نداشت . در واقع صور مختلف هنري و شمايلنگاري مسيحي در سراسر مديترانه و از فلسطين تا ايرلند به سرعت انتشار يافت ، اما از سدة ششم بخصوص در دورة امپراتوري ايوستي نيانوس ( 527- 565 )  خصوصيات هنر

پایان نامه نقاشي و شمايلنگاري

اين فقط قسمتي از فایل است . جهت دريافت کل فایل ، لطفا آن را خريداري نماييد
اگر تمایلی به پراخت انلاین ندارید می توانید مبلغ فایل را به شماره کارت واریز کنید و رسید را به واتساپ یا تلگرام ما ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه
خرید این محصول از دکمه مقابل:
یا تلگرام ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه .

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شودو یک نسخه برای شما ایمیل می شود.

پاسخ دهید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.