پایان نامه بررسي ميزان رضايت دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان از اساتيد دانشگاه

پایان نامه بررسي ميزان رضايت دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان از اساتيد دانشگاه

تعداد صفحات: 155

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی: -

قیمت: 9500 تومان

تعداد نمایش: 1019 نمایش

ارسال توسط:

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

پایان نامه بررسي ميزان رضايت دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان از اساتيد دانشگاه

الف- مقدمه

دانشگاههاي ما، به دليل گرفتاريها و مسائل گوناگون، كمتر فرصت اين را داشته اند به نظرات دانشجويان، كه در حقيقت دريافت كنندگان اصلي آموزش عالي هستند، وقوف پيدا كنند و ملاحظه نمايند كه آيا آموزش عالي در راه صحيح و مناسب حركت مي كند، يا آن كه چنين نيست و تلاشها فاقد جهت هستند.

يك رودخانه هميشه مسير خودش را پيدا مي كند و به دريا مي ريزد، ما هم بايد هدف و راه خودمان را پيدا كنيم، هدف اصلي همه انسانها خوشبخت زيستن است و لازمه خوشبختي خوب دانستن است و اگر دانشگاه مي رويم به دليل بهتر ياد گرفتن و خوشبخت شدن در زندگي است.

تمام سازمانهاي آموزش دنيا بايد از خودشان اين سئوال را داشته باشند كه آيا ما مي توانيم اين كساني را كه به اين مراكز آمده اند راضي، موفق و در نهايت خوشبخت كنيم؟ اين رسالت بزرگ در دست معلمين و استادان معظم ماست، بنابراين آشنا شدن با ديدگاهها و نظرات دانشجويان نسبت به يك استاد خوب كمك مي كند تا استاد از دريچه چشم و عقايد دانشجو ديده شود. همانطور كه ملاحظه مي شود دانشگاهها يكي از مراكز يا مجامع تبادل افكار، اطلاعات و مفاهيم در هر جامعه اي مي باشد و ميزان كار آيي استادان به نحوه آموزش آنها بستگي دارد، شناخت يك استاد خوب هم بستگي به شناخت ويژگيهاي او دارد. معيارهاي ارزشيابي فرمول از قبل تعيين شده و ثابت نيستند و در شرايط متفاوت آموزشي دستخوش تنوع و دگرگوني مي شوند.

رضايت دانشجو از اساتيد موجب دلگرمي و تلاش او در درس شده و همين رضايت آينده درخشان تر ي را براي او و جامعه رقم مي زند، بنابراين اين آگاهي از نظرات دانشجويان كه از سرمايه هاي ثابت و هميشگي هر نهاد آموزشي اند و انديشيدن به تجارب و گرايش آنان ضرورت مهم ديگري است كه نمي توان از آن غافل بود، اطلاعات بدست آمده به ميزان زيادي مي تواند زمينه اي عيني و مشخص و روشن، بر حل بسياري از مسائلي كه هم اكنون اكثر دانشگاهها ما با آن مواجهند فراهم آورد و مسئولان را بر پاره اي از مشكلات و نقاط ضعف والبته نقاط قوت در آموزش عالي واقف سازد و تغييراتي در برنامه هاي موجود به وجود آورد

 

ب- بيان مسأله

موفقيت هر سازماني در گرو رضايت مراجعين آن است وهمين رضايت موجب شكوفايي، رشد و پيشرفت و همچنين سازمان دهي بهتر خواهد شد. بنابراين راضي بودن و راضي ماندن يكي از مسائل مهم اقتصادي، اجتماعي و سياسي است كه هر سازمان و مركزي براي اين امر مهم بايد تلاش كند. يكي از اين مراكز مهم و پر اهميت مركز آموزش عالي است كه تربيت كننده نسل جوان،  پيشرو و آينده ساز مملكت است.

بنابراين، اين مراكز بايد تلاشي مضاعف نسبت به ديگر سازمانها و ارگانها داشته باشند. در دانشگاهها اولين مساله اي كه مهم به نظر مي رسد رضايت دانشجو از استاد است. بر همين اساس در بررسيهاي اوليه اي كه از طريق مصاحبه اكتشافي از دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان به عمل آمد، اين نتيجه بدست آمد که دانشجويان از اساتيد خود رضايت كمي دارند، در ضمن هيچگونه كار تحقيقاتي در اين زمينه در اين مركز انجام نشده بود، در بررسي كارهاي تحقيقي خارج از اين مركز هم شاهد نارضايتي دانشجويان از اساتيد و بخشهاي مختلف از جمله كادر اداري، كتابخانه، خدمات رفاهي و ………..) بوديم.

 

ج- اهميت و ضرورت پژوهش

بر طبق ديدگاههاي جديد تكنولوژي آموزشي، معلم مهمترين عامل موفقيت در اهداف آموزش است و از آنجايي كه دانشجويان چشم بيدار جامعه هستند و در هر كشوري از جايگاه و اهميت خاصي برخوردار مي باشند و دانشگاهها يكي از مراكز يا مجامع تبادل افكار، اطلاعات و مفاهيم هستند، پرداختن به موضوع رضايت نقش چشمگيري در تحقق توسعه همه جانبه و ارتقاء بهره وري به عهده دارد. بايد در اين مجامع فضايي فراهم شود كه با ايجاد روابط انساني بين استاد و دانشجو، آنها را افرادي متعهد و ملزم به رعايت قوانين و مقررات و از طرفي كار آمد براي فرداي جامعه پرورش داد، كه در اين صورت موجبات افزايش كارايي و بهره وري فراهم آمده و اين امر هم از جمله اهداف عمده نظام جمهوري اسلامي ايران در جهت دستيابي به توسعه انساني و اسلامي است و با توجه به تجربه كشور هاي موفق جهان به اين مطلب كه در مقايسه بين عوامل  موثر در رشد و توسعه اجتماعي، اقتصادي، صنعتي آنچه از عوامل ديگر مهمتر مي باشد، توجه به ارزشها ي انساني و ابعاد معنوي يك كار است و رضايت افراد در محيط كار و تحصيل ميل و رغبت دروني افراد را براي انجام كار توام با كيفيت مطلوب فراهم مي آورد.

اهميت و ضرروت اين تحقيق از آنجايي مشخص مي شود كه در دانشگاهها با قشر جواني كه آينده ساز مملكت هستند روبه رو هستيم و چون آنها  جايگاه ويژه اي  را به خود اختصاص داده اند بنابراين رضايت يا عدم رضايت آنان در سازمان آموزشي نقش بسزايي دارد. پس ضرورت آشنا شدن با ديدگاه دانشجويان نسبت به يك استاد خوب كمك مي كند تا استاد از دريچه چشم دانشجو ديده شود و مسائل و مشكلات نمايان گردد و با ارائه برنامه هاي مناسب در تنظيم فعاليتهاي تدريس، ارزيابي، تصميمات آگاهانه اي گرفته شود.

در بررسيهاي اوليه مساله بودن رضايت دانشجويان به چشم مي خورد و نشانه هايي از نارضايتي در گفت و شنودها با دانشجويان مشهود بود، تحقيق علمي كمكي خواهد بود تا به طور دقيق با ابعاد اين امر آشنا و بتوانيم با تكيه بر نتايج علمي در جهت بالا بردن و  تقويت سطح رضايت دانشجويان راهكارهايي اتخاذ نمائيم.

 

د– اهداف پژوهش

محقق دراين تحقيق به دنبال دستيابي به پاسخي روشن براي سوال اساسي تحقيق(سنجش ميزان رضايتمندي دانشجويان از اساتيد دانشگاه آزاد اسلامي – واحد قوچان در سال تحصيلي 85-1384 ) يعني تعيين و اندازه گيري ميزان رضايت دانشجويان از اساتيد در هر يك از حيطه هاي مختلف با استفاده از مقياس هاي اندازه گيري كه در قالب پرسشنامه براي رضايت طراحي شده است و مشخص كردن سهم هر يك از عوامل و تعيين اهميت هر كدام از آنها است.

با توجه به اهداف تحقيق رسيدن به نتايج علمي داراي ارزش مي باشد. اما زماني اين نتايج به واقعيت نزديك مي شود كه از اين نتايج  در راه بهبود اوضاع و تصميم گيريهاي مسئولين استفاده شود واميدوارم كه  نتيجه اين تحقيق بتواند يك منبع مفيدي براي دست اندركاران امور اجرايي اين مركز آموزشي باشد و از طرفي ما به عنوان قشري كه با علوم اجتماعي  سر و كار داريم هدف اصلي اين است كه تاثير روابط انساني را بر رفتار انسانها اعم از احساس  و فكر و عمل آنها را بشناسيم.

اهداف فرعي تحقيق شامل :

1- بررسي و مقايسه ميزان رضايت دانشجو از اساتيد در ابعاد مختلف.

2- بررسي و مقايسه رضايت دانشجو از اساتيد با توجه به ويژگيهاي فردي دانشجويان.

3-  بررسي و مقايسه رضايت دانشجو از اساتيد در بين رشته هاي مختلف.

4- بررسي وجوه تشابه و تمايز ميزان رضايت با متغيرهاي مستقل تحقيق.

5- بررسي رابطه همبستگي بين متغيرهاي مستقل و وابسته تحقيق.

 

الف- مقدمه

اين فصل از تحقيق شامل سه بخش فرعي است که عبارتند از: پيشينه تحقيق و پس از آن به نقد و بررسي تحقيقات مزبور پرداخته است. در نهايت تعريفي از رضايت به عنوان چارچوب مفهومي کار ارائه گرديده است.

 

ب- پيشينه تحقيق

هر پديده داراي سابقه يا پيشينه اي است كه مطالعه سابقه آن محقق را در شناسايي و درك دقيق ماهيت آن پديده ياري مي كند

(ساروخاني 1372: 147)

يك تحقيق علمي فرايندي مداوم و پويا است كه در آن، گذشته، حال و آينده موضوع پيوند مي يابد. واقعيتهاي مورد تحقيق داراي چنين خصلتي مي باشند. يعني ريشه اي در گذشته ، وضع و حال در زمان موجود و دور نمايي در آينده دارد. وقتي يك محقق در خصوص موضوع  مورد نظرش  به منابع مختلف مراجعه مي كند:

اولا از محتواي منابع در رابطه با موضوع آگاه مي شود و براساس آن مي تواند حد و مرز شناخت علمي را در رابطه با موضوع مشخص كند و آماده شود تا قدم به جلو بر دارد.

دوما با آگاهي از نكات قوت و ضعف منابع در برخورد با موضوع مي تواند چهار چوب نظري جامع تر و واقع بينانه تري را شكل دهد و خطاهاي قبل را مرتكب نشود در اين تحقيق سعي شده در حد امكان با مطالعه منابع متعدد مرتبط شامل: كتاب، مقالات و مراجعه به مراكز علمي و پژوهشكده هاي آستان قدس و كتابخانه ها و بررسي تحقيقات انجام شده شامل طرحهاي پژوهشي و پايان نامه ها، آنها را ارزيابي كرده و با مصاحبه اكتشافي نزديكي بيشتري به موضوع حاصل گردد.

 

ب- 1- تحقيقات انجام شده در داخل كشور :

با جستجو در پايگاه اطلاعات جامع پايان نامه هاي تحصيلي و طرحهاي تحقيقاتي كشور ((iran .doc و ساير پايگاه هاي اطلاعاتي موجود در اينترنت، بررسي طرحهاي پژوهشي در موسسات پژوهشي و آموزشي مختلف، در ارتباط با موضوع مورد نظر تعداد 13 اثر تحقيقي در داخل ايران جمع آوري شده که به صورت مقاله، طرح پژوهشي و يا رساله کارشناسي ارشد و دکترا ارائه شده است. ترتيب ارائه مقاله با توجه به نزديکي موضوع اثر به عنوان تحقيق حاضر است كه در ذيل بدان اشاره شده است :

1فتحي، يدالله، ميزان رضامندي دانشجويان از ارائه مشاوره و راهنمايي در دانشگاه علوم پزشکي همدان”.

هدف اين مطالعه بررسي وضعيت رضامندي دانشجويان از ارايه خدمات مشاوره و راهنمايي تحصيلي  از طريق دانشگاه ها بوده است. تعداد 445 نفر دانشجوي (230 نفر مرد، 215 نفر زن) سال آخر تحصيلي کليه رشته هاي مختلف باضافه دانشجويان مقطع فيزيوپاتولوژي و نشانه شناسي پزشكي و علوم پايه دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي در ماني استان همدان به صورت داوطلبانه در اين مطالعه شركت نمودند. ميزان رضامندي دانشجويان در خصوص ارايه راهنمايي و مشاوره توسط پرسشنامه اي تهيه و پس از پايايي و روايي آنها مورد استفاده قرار گرفت. نمره رضامندي دانشجويان (82/10 SD. 52/25M) از ارايه مشاوره و راهنمايي اساتيد غير قابل قبول (نمره كمتر از 30) بوده است. نمره رضامندي دانشجويان مرد دانشكده هاي پرستاري و مامايي به ميزان 3512 (SD11/74) و بهداشت به ميزان 3098 (SD9/07) قابل قبول بوده است. هم چنين تفاوت زيادي بين نمره رضامندي دانشجويان مرد 2607، (SD11/74)  و زن 2409  (SD9/72) دانشگاه وجود نداشت. اين مطالعه نشان داد ارايه مشاوره و راهنمايي دانشگاه نتوانسته است جايگاه رضايت بخشي براي دانشجويان داشته باشد همچنين دانشجويان منبع مطمئن و مشخصي براي رفع نيازهاي مشاوره اي و راهنمايي در طي دوران تحصيل خود نمي شناسند.

(فتحي، 1379)

2- احرامپوش، محمد حسين و ديگران، ويژگيهاي يك استاد خوب از ديدگاه دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد.

بر طبق ديدگاه جديد، تكنولوژي آموزشي معلم مهمترين عامل در موفقيت در اهداف آموزشي است. آشنايي  با ديدگاه دانشجويان نسبت به يك معلم خوب ما را كمك مي كند تا استاد را از دريچه  دانشجو ببينيم و با ارائه برنامه مناسب در تنظيم فعاليتهاي

پایان نامه بررسي ميزان رضايت دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان از اساتيد دانشگاه

اين فقط قسمتي از فایل است . جهت دريافت کل فایل ، لطفا آن را خريداري نماييد
اگر تمایلی به پراخت انلاین ندارید می توانید مبلغ فایل را به شماره کارت واریز کنید و رسید را به واتساپ یا تلگرام ما ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه
خرید این محصول از دکمه مقابل:
یا تلگرام ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه .

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شودو یک نسخه برای شما ایمیل می شود.

پاسخ دهید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.