پایان نامه نحوه تشكيل آسفالت در مخزن و چگونگي برطرف كردن آن

پایان نامه نحوه تشكيل آسفالت در مخزن و چگونگي برطرف كردن آن

تعداد صفحات: 128

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی: -

قیمت: 11500 تومان

تعداد نمایش: 823 نمایش

ارسال توسط:

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

پایان نامه نحوه تشكيل آسفالت در مخزن و چگونگي برطرف كردن آن

فصل اول:

وضعيت گاز طبيعي در ايران و جهان

 

1-1- مقدمه

1-2- گاز طبيعي در جهان

1-3- ذخاير و منابع

1-4- چرا از گاز طبيعي استفاده مي‌كنيم؟

1-5- تكنولوژي‌هاي استاندارد گاز طبيعي

1-6- سيماي صنعت گاز  ايران

1-7- پالايش گاز طبيعي در ايران

1-8- سيستم انتقال گاز طبيعي

 

1-1- مقدمه

گاز طبيعي غالباً همراه نفت است و نفت را از درون خاك به طرف چاههاي استخراج مي راند. هنگام بالا رفتن مخلوط نفت و گاز در چاه ها, گاز آزاد شده و مخلوط را به بالاي چاه مي برد. در نفتهايي كه از گاز اشباع نشده اند و فقط تحت  فشار آب قرار دارند, مقدار گاز حل شده كمتر و در نفت هاي فوق اشباع مقدار گاز بيشتر است.

همچنين رگه هايي وجود دارد كه فقط داراي گاز طبيعي است و نفت همراه ندارد.

قسمت اعظم گاز طبيعي از متان تشكيل شده است و غير از متان, هيدروكربورهاي گازي ديگر از C2 تا C4 با مقادير متفاوت و همچنين هيدروكربورهاي بالاتر نيز در آن وجود دارد. گاز طبيعي ممكن است خشك و يا مرطوب باشد.

 

1-2- گاز طبيعي در جهان

گاز طبيعي سريعترين رشد را در بخش مصرف انرژي خام جهان در مرجع “چشم انداز انرژي بين المللي در سال 2003 يا IEO” دارد. مصرف گاز طبيعي در سطح جهان به نظر مي آيد كه افزياش متوسط 8/2 درصد ساليانه را از سال 2001 تا 2005 در مقايسه با ميزان رشد 8/1 درصدي ساليانه كه براي مصرف نفت و رشد 1/5 درصدي كه براي زغال سنگ تصور مي شود, خواهد داشت. مصرف گاز طبيعي در سال 2005 به نظر مي  آيد كه به 176 تريليون فوت مكعب مي رسد كه اين مقدار تقريباً دو برابر 90 تريليون فوت مكعبي كه در سال 2001 مصرف شده، است. (شكل 1-1 و 1-2)

 

شكل (1-1) مصرف گاز طبيعي تا سال 2005

 

شكل (1-2) ذخاير گاز طبيعي در مقايسه با ذخاير نفت

 

سهم گاز طبيعي از كل مصرف انرژي از 23% در سال 2001 به 28% در سال 2005 افزايش مي يابد. شكل (1-3) مقايسه اي بين ذخاير گاز طبيعي و مصرف آن در سطح جهان ارائه شده است.

 

شكل (1-3) ذخاير گاز طبيعي در مقايسه با مصرف آن

 

بيشترين رشد را در تقاضاي گاز طبيعي, در كشورهاي پيشرفته جهان انتظار مي رود كه در اين نقاط, تقاضا كل, 9/3% در بين سالهاي 2001 و 2025 افزايش مي يابد. سطح گاز مورد استفاده در كشورهاي پيشرفته در سال 2025 پيش بيني مي شود كه به 2 و يا 5/1 برابر سطح آن در سال 2001 برسد (شكل 1-4)

 

شكل (1-4) مصرف گاز طبيعي تا سال 2025 در كشورهاي صنعتي

 

كشورهاي صنعتي شده كه در آنها بازار مصرف گاز طبيعي در آنها بيشتر جا افتاده, براي افزايش اطمينان به گاز طبيعي در حال برنامه ريزي هستند. در 24 سال آينده, تقاضا براي گاز طبيعي در مناطق صنعتي, افزايش 2/2% ساليانه انتظار مي‌رود كه داشته باشد، كه تقريباً دو برابر سرعت افزايش آن براي نفت خام است. از ميان مناطق صنعتي, آمريكاي شمالي بيشترين افزايش استفاده از گاز طبيعي به مقدار 19 تريليون فوت مكعب را بين سالهاي 2001 تا 2005 داشته است. (شكل 1-5) تنها ايالات متحده 66% از كل افزايش مصرف گاز آمريكاي شمالي را به خود اختصاص داده است. در ايالات متحده درخواست گاز طبيعي به 8/1% ساليانه افزايش مي يابد كه اين مقدار عمدتاًَ براي توليد انرژي الكتريكي است.

ظرفيت توليد جديد كه در ايالات متحده مورد انتظار است, در كل 80% مقدار گاز طبيعي براي سيكل تركيبي يا تكنولوژي توربين احتراق است.

 

شكل (1-5) مصرف گاز طبيعي بين سالهاي 2001 تا 2005

 

به نظر مي آيد كه در اروپاي غربي نيز استفاده از گاز طبيعي با شدت بيشتري از 4/2% سرعت رشد ميانگين ساليانه در مدت پيش بيني شده, گسترش خواهد يافت.

بازارهاي آزاد گاز طبيعي در اتحاديه اروپا از زماني كه قوانين گاز طبيعي در سال 1998 با موافقت اكثر كشورهاي عضو براي ايجاد دسترسي آزاد به گاز طبيعي تا سال 2008 تصويب شد, رو به ترقي گذاشت. كل مصرف گاز طبيعي در اروپاي غربي به نظر مي‌آيد كه از 8/14 تريليون فوت مكعب در سال 2001 به 9/25 تريليون فوت مكعب در سال 2025 برسد.

در اروپاي شرقي و كشورهاي عضو اتحاد جماهير شوروي سابق (EE / FSU), مصرف گاز طبيعي تصور مي شود كه افزايش 9/2% ساليانه را بين سالهاي 2001 و 2025 خواهد داشت. سريعترين رشد گمان مي رود كه در كشورهاي اروپاي شرقي كه اقتصاد آنها از زمان سقوط شوروي با پيشرفت در حال بازيابي است, باشد. تقاضا در اروپاي شرقي براي گاز طبيعي رشد 6/4% را احتمالاً خواهد داشت. در FSU, تقاضاي گاز طبيعي افزايش نسبتاً آرام 6/2 درصدي در سال را به نظر مي آيد كه داشته باشد.

مقدار افزايش رشد گاز طبيعي مبادله شده از طريق مرزهاي بين المللي از 19% مصرف جهان در سال 1995 به 25% در سال 2003 رسيده است. خطوط لوله انتقال گاز 39% رشد و مقدار تبادل گاز طبيعي مايع شده (LNG) رشد 55%  را بين سالهاي 1995 تا 2001 داشته است. خطوط لوله بين المللي زيادي تاكنون طراحي شده يا قرار است ساخته شود. در حقيقت تعداد زيادي از ذخاير گاز طبيعي در مناطق دور از مركز تقاضا هستند كه اين باعث افزايش رقابتي LNG مي شود. اين موضوع توقع زيادي براي LNG در سطح جهان ايجاد كرده است. شكل (1-6) نقش رشد تجارت گاز بين المللي در تجارت جهاني را نشان مي دهد و مقايسه اي بين LNG و خط لوله به عمل مي آورد.

شكل (1-6) نقش رشد تجارت گاز بين المللي در رشد تجارت جهاني

اقتصاد حمل و نقل  گاز طبيعي بستگي به تقاضاي رايج در مراكز وابسته به قيمت بازار و قيمت گذاري گاز طبيعي دارد, ولي به طور مستقيم مرتبط با قيمت گذاري نفت نيست. شكل 1-7 بازارهاي گاز (gasmarket) را نشان مي دهد.

شكل (1-7) بازارهاي گاز بين المللي

در آسيا و اروپا, از آنجا كه بازارهاي LNG به شدت تحت تاثير بازار توليد نفت قرار دارند تا قيمتهاي گاز طبيعي, تجارت گاز طبيعي زماني رشد مورد تصور را خواهد داشت كه مكانيسم هاي قيمت گذاري به تكامل خود ادامه داده و تجارت بين المللي تسهيل شود و راه براي ايجاد يك بازار جهاني گاز طبيعي هموار شود. شكل 1-8 بررسي در مورد فروش گاز در سالهاي 2002 تا 2010 را ارائه داده است.

 

شكل (1-8) توليد گاز و  فروش آن بين سالهاي 2002 تا 2010

 

1-3- ذخاير و منابع

از اواسط 1970 ميلادي, ذخاير گاز طبيعي جهان به طور كلي روند صعودي را هر ساله داشته است. (شكل 1-9) مثلاً در ژانويه 2003 ذخاير اثبات شده گاز طبيعي مطابق آنچه كه مجله ژورنال نفت و گاز گزارش كرده, 5501 تريليون فوت مكعب تخمين زده شده كه اين مقدار 50 تريليون فوت مكعب بيشتر از آنچه كه در سال 2002 تخمين زده شده است، مي‌باشد.

فهرست مطالب

مقدمه

فصل اول: وضعيت گاز طبيعي در ايران و جهان

II– مقدمه

III– گاز طبيعي در جهان

IIII– ذخاير و منابع

IIV– چرا از گاز طبيعي استفاده مي‌كنيم؟

IV– تكنولوژي‌هاي استاندارد گاز طبيعي

IVI– سيماي صنعت گاز  ايران

IVII– پالايشگاه گاز طبيعي در ايران

IVII– سيستم انتقال گاز طبيعي

فصل دوم: روشهاي توليد گاز سنتز

III– مقدمه

IIII– عمده مصارف گاز سنتز

IIIII– روشهاي توليد گاز سنتز

فصل سوم:  روش توليد گاز سنتز بطريق SMR

IIII– شرح كلي

IIIII– مقدمه

IIIIII– تكنولوژي

IIIIV– توليد گاز سنتز

IIIV– سنتز متانول

IIIVI– واحد تقطير متانول

IIIVII– سيستم بخار آب و ميعان

IIIVIII– خدمات و واحد خارج از شبكه

فصل چهارم: طراحي يك واحد صنعتي به روش SMR و توليد گاز سنتز

IVI– مقدمه توليد گاز سنتز از گاز طبيعي بروش SMR

IVII– شرح فرآيند

IVIII– شرح عمليات

IVIV– برآورد هزينه

جمع بندي و نتيجه‌گيري

پایان نامه نحوه تشكيل آسفالت در مخزن و چگونگي برطرف كردن آن

اين فقط قسمتي از فایل است . جهت دريافت کل فایل ، لطفا آن را خريداري نماييد
اگر تمایلی به پراخت انلاین ندارید می توانید مبلغ فایل را به شماره کارت واریز کنید و رسید را به واتساپ یا تلگرام ما ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه
خرید این محصول از دکمه مقابل:
یا تلگرام ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه .

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شودو یک نسخه برای شما ایمیل می شود.

پاسخ دهید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.