پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

اندازه: 131kb

تعداد صفحات: 100

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 9500 تومان

تعداد نمایش: 898 نمایش

ارسال توسط:

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

پايان نامه:

براي اخذ درجه كارشناسي

رشته علوم اجتماعي گرايش مردم شناسي

مقدمه:پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

اصطلاح مردم شناسي Ethnologie همان كاربرد سنت فرانسوي آن است كه در مكاتب آمريكايي و انگليسي به «انسان شناسي اجتماعي و فرهنگي»

(Antropoloqiesocialeet Culturelle) تعبير مي‌شود.

«ماري- كلود شامها» انسان شناس فرانسوي مي گويد. عبارت انسان شناسي يا در آنتروپولوژي» به معناي «علم انسان» آمده است. تا قرن نوزدهم انسان شناسي همان مطالعه خصوصيات و طبيعت انسان بوده كه خطوط جسماني – نشانه هاي فرهنگي، فكري و ذهني را در برمي‏گيرد.

بعدها با پيشرفت علوم و كاوشهاي اصولي انسان شناسان علم انسان شناسي نيز توسعه بيشتري يافت و تنها به خصوصيات طبيعي انسانها محدود نشد

بلكه به دو شاخه مشخص يعني انسان شناسي فرهنگي يا مردم شناسي و انسان شناسي جسماني تبديل گشت كه شاخه نخستين (مردم شناسي) اين علم خطوط تمدن و فرهنگ يا خصيصه‏هاي فرهنگي گروههاي انساني را بررسي مي كند

و انسان شناسي جسماني يعني واژه‏اي كه بيش از همه در كشور فرانسه از آن صحبت شده است و امروز جاي خود جاي خود را به در انسان شناسي زيستي Antropoloqie Biologique داده است طبيعت، دنياي تغييرات و دلايل تحولات زيستي و تكامل گروههاي انساني را مورد مطالعه قرار مي دهد. (عسگري خانقاه/1373 و ص 12و11)

شناخت محيط و حوادث پيرامون از آغاز زندگي مورد توجه انسان قرار مي گيرد و نخستين انسانها هم از آن مستثني نبوده اند. آنان در باب جهان مي انديشيدند و تا حوادث را تبيين نمي‏كردند آرام نمي گرفتند. آرام آرام بشر ازشناخت هاي مبتني بر حجيت،پر رمز و راز و حتي منطقي راه به سوي شناخت علمي گشود و اينجا خود را در تجربه، تحقيق مشاهده به آزمايش و تعقل يافت (ساروخاني/ 1377 / ص 26)

تاريخچه مونوگرافي درجهان و ايران:

اين نوع تحقيقات البته به صورتي تجربي براي اولين بار توسط جان هاروارد انگليسي در سال 1774 در مورد يك گروه از زندانيان صورت گرفت كه لازم به تذكر است كه به اين تحقيقات هيچ نوع اهميتي داده نشده و مورد استقبال قرار نگرفت. (پورافكاري/-/صص 12و11/

بعد از آن دانشمندان فرانسوي به نام كوپله در قرن 19 ميلادي يكسري تحقيقات را انجام داد و مونوگرافي را با محاسبات آماري تلفيق نمود. اين تحقيقات در اواسط قرن 19 ريشه اي روستايي و دهقاني پيدا كرد كه بنابر دلايلي نظير حركات سريع و تحولات گوناگون بود كه متعاقب به بررسي بودجه اقتصادي خانواده‏هاي كارگران پرداخت مونوگرافي‏هايش را جهت اين تحقيقات بكارگرفت ودر سال 1855 ميلادي آنها را به چاپ رسانيد.

 

و در قرن 20 ميلادي مطالعه و تحقيقات گروههايي اجتماعي و قشرهاي اجتماعي به صورت دقيق تر و با كندو كاو بيشتر دراروپا بخصوص در فرانسه تحقيقات وسيعي به شكل مونوگرافي صورت گرفت در ايران مطالعه درباره ده و مناطق روستايي در دوره‏هاي اخير در حدود 90 سال پيش در دوره قاجاريه توسط اعتقاد السلطنه انجام گرفت وي در كتابي به نام مطلع الشمس(3جلدي)

تعدادي از دهات شمالي ايران رامونوگرافي كرده است پس از بين مطالعاتي كه درباره روستاها انجام شده جالب ترين آنها كتاب «فرهنگ روستايي»

پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

دكتر بهرامي مي باشد كه هنوز اهميت خود را دارد. و در بين جنگ جهاني دوم و پس از آن بخصوص در سالهاي 32-21 پاره اي مطالعات روي زندگي دهقانان ايراني توسط بعضي از گروهها انجام گرفت.

اين تحقيقات از ديدگاه جامعه شناسي ضعيف بوده و تنها به جنبه هاي سياسي آن توجه شده بود تحقيقات روستايي از ديدگاه جامعه شناسي با ساير تحقيقات اجتماعي از حدود سال 1337 در دانشگاه تهران، موسسه مطالعات وتحقيقات اجتماعي آغاز شده است

و از همان سال. تدريس جامعه شناسي روستايي و تحقيق بخصوص مونوگرافي دهات آغاز شده است و به دنبال آن بخش تحقيقات روستايي موسسه تاسيس گرديد.

در چند سال اخير مطالعات و آموزش مسائل روستايي وتحقيقات در چند شهر و دانشگاههاي ديگر ايران مانند شيرازان تبريز – دانشگاه ملي و اصفهان نيز شروع شده (فردي/1355/ صص2-1)

 

موضوع تحقيق:

روستاهاي ايران داراي فرهنگي بسيار غني مي باشند زيرا نخستين تجمع انسانها تجمع در قديم همين روستاها بوده است و براي اينكه به فرهنگ كلي جامعه پي ببريم بايد فرهنگ و روابط اجتماعي و اقتصادي روستاها را بررسي كنيم.

هر روستا بويژه در ايران واحدي است مستقل و مجموعه اي است كامل از لحاظ جغرافياي علمي جديد. ده در ايران كوچكترين واحد جمعيت واقتصادي و جغرافياي است و در نهاد آن نوعي كولكتيوم اقتصادي و اجتماعي و عمراني قابل تصديق است.

پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

از قديميترين زمانها دهكده يك واحد تشكيلاتي بوده كه اساس حيات اجتماعي ايران را تشكيل مي داده است و جايي بوده كه در آن دسته‏هايي ازمردم خود را براي همكاري اقتصادي و سياسي متشكل مي كرده اند واهميت ده به خاطر اينكه يك واحد تشكيلاتي درزندگي روستايي است و در قرون وسطي و از ان پس تا امروز برقرار بوده است.

روش تحقيق

الف: مطالعات پهنانگر:

منظور تحقيقاتي است كه بر روي جمعيتي وسيع صورت مي گيرند. گاه كل جامعه آماري در نوع پژوهش مطالعه مي‌شود. بنابراين در اين تحقيق بيشتر مباحث عيني و با عمق كم مطرح مي شوند.اين نوع پژوهش از اين رو ضروري است كه قدرت تعميم پذيري داده‏ها را فراهم مي سازد. يعني مي توان در نهايت هنجارها رابازيافت.

ب: مطالعات ژرفانگر:

منظور تحقيقاتي است كه پديده هاي عمق بشكافند، از علل و عوامل سخن بگويند و بار كيفي ارزشي و ذهني پديده ها را باز نمايند.

اين نوع پژوهشها نيز طيفي گسترده دارند برخي صرفاً در مقايسه با تحقيقات پهنانگر، عميق به شمار مي آيند، اما برخي ديگر بواقع از عمق زيادي برخوردارند نظير مطالعات موردي، يا تك نگاري‏ها كه در آن يك مورد نظير روستا، يك خانواده، يك واحد كار يا حتي يك فرد مورد مطالعه قرار گيرد (ساروخاني/1377/ص68)

هدف پژوهش:

هدف من از اين تحقيق شناخت خصوصيات اجتماعي – فرهنگي اقتصادي – جغرافياي مردم اين منطقه مي باشد و در لابلاي تحقيقات اشاره اي كوتاه به جنبه‏هاي مادي ومعنوي اقتصادي هم مي‌شود.

در اين تحقيق سعي بر اين است تا از تمامي امكانات استفاده شود ومن نيزبا امكانات محدود توانستم به جمع آوري يك سري اطلاعات دست پيدا كنم تا قدمي در راه شناسايي يكي از مناطق ميهنمان بردارم.

تعريف واژه‏ها و مفاهيم:

مونوگرافي Monography

 

پايان نامه مونوگرافي روستاي حصاربن

اين فقط قسمتي از فایل است . جهت دريافت کل فایل ، لطفا آن را خريداري نماييد
اگر تمایلی به پراخت انلاین ندارید می توانید مبلغ فایل را به شماره کارت واریز کنید و رسید را به واتساپ یا تلگرام ما ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه
خرید این محصول از دکمه مقابل:
یا تلگرام ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه .

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شودو یک نسخه برای شما ایمیل می شود.

پاسخ دهید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.