کارآفرینی کشت و صنعت گیاهان دارویی

کارآفرینی کشت و صنعت گیاهان دارویی

اندازه: 305kb

تعداد صفحات: 18

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 19500 تومان

تعداد نمایش: 1908 نمایش

ارسال توسط:

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

کارآفرینی کشت و صنعت گیاهان دارویی

. خلاصه مدیریتی

 

شرکت کشت و صنعت دارو گیاه با مسئولیت محدود از فروردین ماه 1388 آغاز به کار خواهد کرد. سهامداران آن متشکل از مدیر عامل (دارای 51 درصد سهم) به علاوه سایر سرمایه گذاران بالقوه تا سقف یازده شخص حقیقی یا حقوقی خواهند بود. محصول اصلی این شرکت تولید گیاهان دارویی از قبیل بابونه، زیره، بومادران و آلوئه ورا و انجام بازاریابی های مناسب جهت عقد قراردادهایی با شرکت های طرف قرارداد در مورد فروش محصولات کشت شده می باشد. شرکت برای شروع فعالیت خود احتیاج به7/1467 میلیون ریال سرمایه دارد. دوره بازگشت سرمایه 24 ماه با نرخ 51% می باشد.

 

1- 1. ماموریت و اهداف

با کاشت این گیاهان سهم وسیعی در تولید گیاهان دارویی خواهیم داشت و بسیاری از بیماری های مردم که از طریق خوردن داروهای شیمیایی حاصل شده بر طرف خواهد شد؛ زیرا مصرف گیاهان دارویی برخلاف داروهای شیمیایی عوارض خاصی ندارد و به راحتی می توان از آنها استفاده کرد. همچنین می توان با تولید آنها در مناطقی که کشاورزی کمتر صورت می گیرد باعث آبادانی و رونق این مناطق شد. می توان در 5 سال اول فقط اقدام به کشت آن ها کرد و محصول را به دست کارخانجات صنایع تبدیلی فرستاد و در 5 سال دوم با بهره گیری از وام ها و … اقدام به احداث کارخانه در اطراف محل کشت و افزایش سطح زیر کشت کرد و از تولید کنندگان دیگر نیز استفاده نمود.

 

2- 1. استراتژی

با توجه به افزایش بیماری های معده و روده و … در مصرف داروهای شیمیایی، وزارت بهداشت و درمان،  اهمیت خاصی به داروهای گیاهی و استفاده مستقیم و غیر مستقیم از آنها  می دهد و با این رویکرد، بسیار راحتتر می توان به زمین ها و امکانات موردنیاز در مورد کشت گیاهان دارویی دست یافت و گرفتن وام ها با مشکلات کمتری روبروست.

 

3- 1. برنامه ها

  • انتخاب زمین مورد نظر از نظر ارتفاع از سطح دریا، دما و رطوبت که شرایط کشت گیاه دارویی مورد نظر را داشته باشد.
  • با توجه به توضیح بالا انتخاب زمینی که افراد معمولی توانایی کشت در این زمین ها را نداشته باشند یا به عبارتی دیگر زمینی که برای کشت گیاهان زراعی معمول و گلخانه ای خوب نباشد و برای گیاهان دارویی مناسب باشد.
  • ارائه طرح مورد نظر به مراکز و مراجع و سازمان های مربوطه در مورد گرفتن تحصیلات.
  • ارائه طرح مورد نظر به مراکز و مراجع و سازمان های مربوطه در مورد احداث کارخانه صنایع تبدیلی.
  • ارتباط متقابل با جهاد کشاورزی در مورد افزایش کارایی در مورد ارتباط با شرکت های خارجی و همچنین صادرات این محصول.
  • استخدام بازاریابی های مناسب جهت عقد قراردادهایی با شرکت های طرف قرارداد در مورد فروش محصولات کشت شده.
  • جذب و استخدام افراد مجرب و با تجربه در کشت گیاهان دارویی و یا حتی شریک کردن جزئی آنها در سود محصولات به خاطر افزایش سود و کارایی

 

  1. برنامه مدیریتی و سازمانی

 

1- 2. معرفی شرکاء و سهامداران

ردیفنام و نام خانوادگیمیزان آورده (میلیون ریال)درصد سهمآدرس و شماره تلفن
1محمد شهابی82555%
2مژده متین45030%
3ایمان ابراهیمی15010%
4عرفان ابراهیمی5/375/2%
5علی توکلی5/375/2%
حجم آورده کل شرکاء1.500 میلیون ریال

 

2-2. معرفی تیم مشاوره

ردیفنام و نام خانوادگیمیزان تحصیلاتتوضیحات
1آقای دکتر شاهین گوانجیدکترای گیاهان داروییمقام دوم جهان در فراوری گیاهان دارویی
2آقای دکتر محمدخانیدکترای علوم آزمایشگاهیسابقه فعالیت در موسسه تحقیقاتی رویان
3خانم مهندس رنجبرکارشناس ارشد گیاهان داروییسابقه تدریس در دانشگاه آزاد واحد سنندج
4خانم مهندس صدیقینکارشناس گیاهان دارویی
5آقای مهندس یوسف رنجبرکارشناس کشاورزی

 

3- 2. نمودار سازمانی

ساختار سازمانی بدلیل تعداد بسیار کم نیروها در سال های اول به شکل ساده زیر است:

 

 

  1. توصف کسب و کار

 

 1- 3. معرفی کسب و کار

گياهان داروئي در طول تاريخ هميشه با انسان قرابت خاصي داشته و آثار داروئي و موارد استفاده آن بر هيچكس پوشيده نيست. اگر چه علاقه و توجه به اين گياهان مفيد ناچيز بوده ولي خوشبختانه اخيراً مورد عنايت و توجه بيشتري قرار گرفته است و از آنجا كه فلات وسيع ايران، يك واحد خاص جغرافيائي در روي كره زمين شمرده مي شود كه داراي مرتفع ترين كوهها, عميق ترين دره ها و صافترين دشتها مي باشد و از اقاليم و محيط هاي گوناگوني در قسمتهاي مختلف برخوردار است، به همين جهت گونه هاي گياهي متنوعي در آن مي رويد كه شايد ما از بسياري از آنها بي خبريم و عدم شناسائي آنها سبب گرديده است كه كوشش كافي در استفاده از آ نها به عمل نيايد. اما جوامع گياهي منتشر در اين فلات هر يك داراي تركيب معيني از انبوه گونه هاي مختلف مي باشد و در ميان فلور غني  ايران كه بيش از 7500 گونه گياهي را در بر مي گيرد، تعداد بسيار زيادي از آ نها را گياهاني تشكيل مي دهند كه به دلايلي داروئي ناميده مي شوند و اين گياهان داروئي بومي ايران با نامهاي محلي كه در محل رويش خود دارند مشهورند. به عنوان مثال چند نمونه گیاه دارویی که در این طرح قرار است کشت شود، در ادامه مورد بررسی اجمالی قرار می گیرد.

 

2- 3. معرفی محصولات

الف- گیاه بابونه

بابونه با نام علمی((Matricaria chamomillal گیاهی از تیره کاسنی و تیره فرعی رادیه (Radiae) است. ارتفاع این گیاه بین 30 تا 70 cm متغیر است. گل ها از دو نوع گلچه زبانه ای و لوله ای تشکیل شده اند و در انتهای ساقه مشاهده می شوند. منشأ اصلی این گیاه نواحی مختلف منطقه مدیترانه بوده است ولی امروزه پراکندگی وسیعی در اروپا، آسیای غربی، آفریقای شمالی و آمریکای شمالی پیدا نموده است. در ایران در بعضی از نواحی شمالی و همچنین در شوشتر می روید. نوع خودروی آن در کنار راهها، خرابه ها، مزارع دروشده و زمین های بایر. حصارها، جاده ها و مزارع آفتابگیر می روید. همچنین در مزارع غلات به فراوانی یافت می شود.

كشت بابونه به شكل بهاره و پائيزه است (کشت پائیزه در نیمه دوم شهریور ـ کشت بهاره در نیمه دوم اسفند)، تحقيقات نشان مي دهد كشت آن به شكل پاييزه عملكرد خيلي بيشتري از كشت بهاره دارد. آبیاری منظم (بابونه کمی خشکی دوست است) و نور فراوان و مبارزه با علف های هرز در ابتدای رشد گیاهچه ها (این گیاه رشد بته ای دارد)، نقش مهمی در افزایش عملکرد دارد.

گلهای بابونه دارای فلاونوئید، اسانس (کامازولن، بیزابلول و …) هستند. اسانس بابونه به روش تقطیر با بخار آب بدست می آید و به دلیل داشتن کامازولن به رنگ آبی است. اسانس حاوی 12 تا 20 درصد کامازولن، بیزابلول، فارنزن و … می باشد. گل های بابونه دارای خواص زیر می باشند: مسکن و آرامبخش، التیام دهنده قوی زخم ها، ضدنفخ و ضد اسپاسم دستگاه گوارش، افزایش دهنده گلبول های سفید خون (تقویت سیستم دفاعی بدن) ،ضد آلرژی و آرام کننده گرفتگی های عادات ماهیانه. گل های بابونه به دلیل داشتن فلاونوئید دارای اثر مرطوب کنندگی و لطیف کنندگی هستند و به همین دلیل در صنایع بهداشتی و آرایشی کاربرد گسترده ای دارند.

 ب- گیاه آلوئه ورا 

صبر زرد با نام علمی (Aloe Vera)  يكي از گياهاني است كه از قبل از ميلاد مسیح مورد مصرف مردم بوده است . كلئوپاترا ملكه مصر پوست خود را هر روز با آن ماساژ مي داد كه از شر آفتاب مصر در امان باشد و حتي مصريان آنرا براي موميائي کردن مردگان خود بكار مي بردند. در كتاب مقدس هم اين گياه به كرات آمده است. صبر زرد فاقد ساقه بوده ولي برگهاي آن دراز و تا ارتفاع 30 سانتيمتر مي رسد. گلهاي اين گياه به رنگ زرد مي باشد كه در انتهاي ساقه اي كه از وسط برگها خارج مي شود مي رويد .

 صبر زرد موادي نظير آلوئين ‌فامودين، آنترا كيون، ‌ايزوباربالوئين و مقداري در حدود 12 درصد صمغ مي باشد. صبر زرد از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و شيرابه آن به مصرف طبي مي رسد. از جمله مهمترین خواص دارویی آن می توان به موارد زیر اشاره نمود: 1- تقويت كننده بدن است. 2- يبوست را برطرف مي كند و روده ها را تميز مي كند. 3-براي معالجه آسم مفيد است و …

 ج – گیاه نعناع

نعناع Peppermint  با نام علمی  (Mentha Piperita)  از قديم الايام بعنوان يگ گياه معطر  و اشتها آور و براي ناراحتي هاي دستگاه گوارش بكار رفته است. بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشته هاي خود ياد كرده است. در قرون وسطي از نعناع در معالجه بيماريها و براي التيام زخم ها و درمان درد گزيدگي زنبور و سگ هار استفاده مي شد.

نعناع داراي ماده اي بنام منتول مي باشد كه ايجاد احساس خنكي در دهان مي كند . مقدر منتول در نعناع بسته به نوع آن از 35% تا 55% تغيير مي كند كه البته اگر نعناع دير كنده شود مقدر منتول آن تا حدود 30% پائين مي آيد. نعناع از نظر طب قديم ايران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارويي از پونه قوي تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهيه مي كنند كه مصارف طبي مختلفي دارد از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: 1- نعناع باد شكن است و گاز معده و روده را از بين مي برد. 2- نعناع تقويت كننده معده وبدن است. 3- نعناع ضد تشنج و ضد سرفه است. 4- يك فنجان چاي گرم نعناع سينه را آرام مي كند. 5- يكي از فرآورده هاي نعناع، اسانس نعناع است كه از تقطير برگ و سرشاخه هاي گلدار نعناع تحت اثر بخار آب تهيه مي شود و داراي 50% تا 70 % منتول مي باشد . اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهيه مي شود، شهرت خاصي دارد. اين اسانس به عنوان تقويت كننده معده، بادشكن، ضد عفوني كننده، ‌رفع دل پيچه بچه ها و اسهال بكار مي رود. براي استفاده از اسانس نعناع كافي است كه مقدر يك تا سه قطره آنرا با يك ليوان آب و يا نوشابه مخلوط كده و بنوشيد .

 

3- 3. مدل کسب و کار 

شکل کسب وکار، به صورت کشت زراعی در مزرعه می باشد.

 

 

 

  1. برنامه بازار و بازاریابی

 

1- 4. توصیف بازار

 با توجه به شرايط مساعد و بهره‌مندي از يك اكولوژي منحصر به فرد، ايران مي‌تواند به يكي از قطب‌هاي توليد و صادرات گياهان دارويي تبديل شود. از 13 اقليم شناخته‌شده در جهان، 11 نوع آن در ايران وجود دارد. هم‌اكنون بيش از 90 درصد گونه‌هاي گياهي جهان در ايران شناسايي شده و همين امر كشورمان را در زمره مستعدترين كشورهاي جهان براي توليد گياهان دارويي قرار داده است.

 گرايش جهانيان به استفاده از داروهايي با منشا گياهي به دليل نداشتن عوارض جانبي و سوء، زیاد است. تاكيد سازمان بهداشت جهاني در جايگزيني تدريجي مواد طبيعي به جاي مواد شيميايي موجب شده تا كشورهاي مختلف جهان نسبت به سرمايه‌گذاري، برنامه‌ريزي كشت و توليد انبوه گياهان دارويي در سطوح صنعتي و استفاده از آن در صنايع دارويي، بهداشتي و غذايي اقدام كنند. چنين رويكردي به گياهان دارويي، كشت و تجارت آن را در جايگاه اقتصادي مناسبي قرار داده است. با توجه به  منابع طبیعی فراوان در ایران و با وجود قريب 43 ميليارد دلار تجارت سالانه گياهان دارويي در جهان، مشارکت و سرمایه‌گذاری در گياهان دارويي و صنعتي ایران يك تجارت برد- برد است.

عدم رویش گياهان دارويي در ژاپن و لزوم واردات داروهای گیاهی به دلیل علاقه‌مندی ژاپنی‌ها  به درمان با طب سنتی، موجب تمایل مردم ژاپن به پیشگیری و درمان بیماری‌ها توسط طب سنتی و سابقه و قدمت طولانی ایرانیان در مصرف چنین داروهایی جهت درمان، سبب جذب سرمایه‌گذاران ژاپنی به ایران در این زمینه شده به طوری که در سال گذشته دو تفاهم‌نامه بین سازمان تجارت خارجی ژاپن (JETRO) و دفتر همکاری خاورمیانه ژاپن (JCCME) با صندوق توسعه صادرات زعفران و سازمان توسعه تجارت ایران به امضا رسید.

 

2- 4. اندازه بازار

برآوردی که برای اندازه بازار در سطح وسیع می شود حدود 2 میلیارد تومان می باشد.

 

3- 4. روند بازار

در سال های اولیه ممکن است روندکار به صورت خطی باشد ولی در سال های آینده حتما این روند صعودی می شود. چون گیاهان دارویی موارد کاربرد زیادی دارند که عبارتند از:

 

ردیفبازار موردنظرطرف قرارداد
1صنعت دارو سازی
2در طب سنتی یا OTCکلیه عطاری های استان
3برای عصاره گیری (گیاه نعناع)شرکت گلاب کعبه
4مورد استفاده در مکمل غذاییشرکت هایی که وظیفه آنها پروکسز هست
5در صنایع عطر سازیعطر بهشت
6در صنایع آرایشی بهداشتی (گیاه صبر زرد و بابونه)کارخانه صحت
7مورد استفاده به عنوان علوفه سبز بعد از جمع آوری اندام مورد استفاده گیاهدامداری ها

 

 

4- 4. بخش بندی بازار

کارخانجات عصاره گیری

کارگاه های داروسازی

مغازه های عطاری

 

کارآفرینی کشت و صنعت گیاهان دارویی

اين فقط قسمتي از فایل است . جهت دريافت کل فایل ، لطفا آن را خريداري نماييد
اگر تمایلی به پراخت انلاین ندارید می توانید مبلغ فایل را به شماره کارت واریز کنید و رسید را به واتساپ یا تلگرام ما ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه
خرید این محصول از دکمه مقابل:
یا تلگرام ارسال کنید تا براتون ایمیل بشه .

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شودو یک نسخه برای شما ایمیل می شود.

پاسخ دهید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.